Currywurst

Kiełbasę pokroić w grube plastry, obsmażyć i zdjąć z patelni. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać ocet oraz miód, podlać wodą, dusić przez kilka minut, a następnie dodać przecier pomidorowy. Dodać przyprawy, gotować kilka minut do uzyskania gęstego sosu, na koniec dodać kiełbasę. Bagietki naciąć od góry i wydrążyć, wstawić je na 5 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Upieczone bagietki napełnić kiełbasą w sosie, oprószyć dodatkowo curry, dodać ogórki konserwowe pokrojone w kostkę lub cienkie paski, orzechy i rukolę.

Czas przygotowania: ok.45 min.
Koszt: ok. 35 zł

Czego potrzebujesz ?

600 gcienkiej kiełbasy
2średnie cebule
2łyżki octu winnego z białego wina
2łyżki miodu
200 mlprzecieru pomidorowego
6krótkich bagietek
3ogórki konserwowe
rukola
4łyżki grubo posiekanych orzechów nerkowca
1łyżka oleju
sol
2łyżki curry Galeo
1/4łyżeczki chili Galeo
1łyżka papryki słodkiej Galeo
pieprz czarny mielony Galeo
Wszystkie produkty