Ryby marynowane z Żubrówką

1) Pokrojoną w plastry włoszczyznę zalać 500 ml wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować ok. 20 min.

2) Pod koniec dodać ocet, żubrówkę, plastry cytryny, 2 łyżeczki cukru i doprawić solą, dodać koperek i natkę pietruszki.

3) Ryby pokroić w bardzo cienkie plastry i oprószyć solą. Ułożyć w kamionkowym naczyniu, zalać wystudzoną marynatą.

4) Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.

Czas przygotowania: 30 min. + czas marynowania.

Danie dla 4 osób

Koszt: ok. 53 zł

Czego potrzebujesz ?

300 g filetów z łososia
300 g filetów z sandacza
1/2 pęczka włoszczyzny
1 cebula
250 ml octu spirytusowego
100 ml żubrówki
500 ml wody
ziele angielskie Galeo
1 cytryna
2 łyżeczki cukru
sól do smaku
liście laurowe Galeo
ziele angielskie Galeo
natka pietruszki Galeo
koperek Galeo
Wszystkie produkty