Szaszłyki z piekarnika

Czas przygotowania: około 60 minut

Danie dla 4 osób

  • Mięso i warzywa pokroić w grubą kostkę.
  • Kawałki mięsa przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do grilla.
  • Nabijać na patyczki do szaszłyków według dowolnej kolejności.
  • Szaszłyki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posypać jeszcze nieco przyprawą do grilla.
  • Piec w 200 stopniach przez pół godziny, w połowie pieczenia obrócić.

Czego potrzebujesz ?

500 g wieprzowiny (szynka lub łopatka)
1 x papryka czerwona
1 x papryka zielona
1 x papryka żółta
1 x cukinia
3 x średnie cebule
sól
1 x pieprz czarny mielony Galeo
1 x przyprawa do mięsa wieprzowego Galeo
1 x papryka słodka mielona Galeo
Wszystkie produkty