Warzywa w złocistej galarecie

Przygotowanie: około 40 minut + 2 godziny na schłodzenie 

Danie dla 8 osób

  • Groszek i marchewkę ugotować w lekko osolonej wodzie, odsączyć .
  • Marchewkę i szynkę pokroić w grubą kostkę.
  • Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie i dodać wino oraz sos sojowy.
  • Tężejącą galaretką wylać dno 4 foremek. Gdy stężeje, w foremkach ułożyć dodatki.
  • Zalać pozostałą galaretką i wstawić do lodówki do stężenia.

Czego potrzebujesz ?

150 g szynki
1 x marchewka
1 czarnych oliwek
1/4 strąka czerwonej papryki
2 łyżki zielonego groszku
2 łyżki kukurydzy z puszki
1 łyżka sosu sojowego
200 ml bulionu warzywnego
200 ml białego półwytrawnego wina
3 łyżeczki Żelatyny GALEO
Wszystkie produkty