Wegetariańskie tacos

Przygotuj sosy. Składniki sosu sezamowego wymieszaj ze sobą. Upieczoną dynię zblenduj razem z czosnkiem, dodaj przyprawy i wymieszaj. Awokado, ogórka, rzodkiewkę i pomidorki pokrój w cienkie plasterki. Fasolę odcedź z zalewy i opłucz. Na suchej i rozgrzanej patelni podgrzej placki tortilli z każdej strony po ok. 30 sekund. Ciepłe placki smaruj najpierw łyżką puree z dyni, układaj warzywa, posyp oregano Galeo, polej sosem sezamowym i zakończ garścią kiełków lub rukoli.

Czas realizacji: 20 minut
Porcja: 8 sztuk
Koszt: ok. 35 zł 

Czego potrzebujesz ?

500 g mini placków tortilli
Sos sezamowy
2łyżki tahiny ? pasty sezamowej
1łyżeczka musztardy
sok z 1 cytryny
1łyżka zimnej wody
Puree z dyni
300 g upieczonej dyni
1łyżeczka papryki ostrej Galeo
1sól, pieprz Galeo do smaku
1ząbek czosnku
Warzywa
1awokado
garść pomidorków koktajlowych
1ogórek
1rzodkiewki
1puszka fasoli czerwonej
2średnie upieczone bataty
50 gulubione kiełki lub liście rukoli
Oregano Galeo
Wszystkie produkty