Wiosenna sałatka z jajkami i brokułami

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Brokuły ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie składniki sosu wymieszaj ze sobą, a następnie z umytą i osuszoną sałatą. Dodaj brokuły. Sałatę wyłóż na talerze a następnie udekoruj połówkami jajek oraz plastrami rzodkiewki. Na koniec posyp sałatkę grubo zmielonym pieprzem. Podawaj z pieczywem.

Czas realizacji: 30 minut
Porcje: dla 4 osób
Koszt: ok. 18,84 zł (porcja ok. 4,71 zł)

Czego potrzebujesz ?

150 groszponki lub szpinaku baby
4jajka
150 gbrokułów
3-4rzodkiewki
szczypta soli
pieprz ziarnisty Galeo do smaku
Sos
2łyżki oliwy z oliwek
120 mljogurtu naturalnego
1łyżeczka papryki słodkiej Galeo
1/2łyżeczki czosnku Galeo
1łyżeczka koperku Galeo
sok z połowy cytryny
Wszystkie produkty