- Przepisy
- >
- Ciasta i desery
- >
- Budyń jaglany z dynią i orzechami
Kaszę jaglaną opłucz, a następnie ugotuj w 200 ml wody. Do ugotowanej kaszy dodaj dynię, mleko roślinne, cukier, cynamon Galeo i zblenduj na jednolitą masę. Budyń posyp orzechami przed podaniem
Czas realizacji: 15 minut
Porcja: dla 2 osób
Koszt: 10 zł
![]() | 2 l | bulionu warzywnego |
![]() | 400 g | ziemniaków |
![]() | 2 | marchewki |
![]() | 100 g | fasoli białej |
![]() | szklanka kapusty pekińskiej | |
![]() | 200 g | dyni |
![]() | pół kalafiora | |
![]() | 1 | cebula |
![]() | 1 | burak |
![]() | 3 | liście laurowe Galeo |
![]() | kilka kulek ziela angielskiego Galeo | |
![]() | 2 | łyżeczki majeranku Galeo |
![]() | sól, pieprz Galeo do smaku |