- Przepisy
- >
- Ciasta i desery
- >
- Budyń jaglany z dynią i orzechami
Kaszę jaglaną opłucz, a następnie ugotuj w 200 ml wody. Do ugotowanej kaszy dodaj dynię, mleko roślinne, cukier, cynamon Galeo i zblenduj na jednolitą masę. Budyń posyp orzechami przed podaniem
Czas realizacji: 15 minut
Porcja: dla 2 osób
Koszt: 10 zł
2 l | bulionu warzywnego | |
400 g | ziemniaków | |
2 | marchewki | |
100 g | fasoli białej | |
szklanka kapusty pekińskiej | ||
200 g | dyni | |
pół kalafiora | ||
1 | cebula | |
1 | burak | |
3 | liście laurowe Galeo | |
kilka kulek ziela angielskiego Galeo | ||
2 | łyżeczki majeranku Galeo | |
sól, pieprz Galeo do smaku |