Chłodnik paprykowy z pomidorami

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Papryki piec w piekarniku przez 20 min. w temperaturze 200°C, a następnie również obrać ze skóry. W misce umieścić pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i ogórek. Dodać posiekaną czerwoną cebulę oraz por i oliwę z oliwek. Doprawić do smaku solą, czosnkiem, pieprzem i natką pietruszki. Zalać zimnym bulionem warzywnym, wymieszać i zmiksować. Schłodzić w lodówce. Podawać z kleksami jogurtu naturalnego.

Czas przygotowania: ok. 40 min.
Koszt: ok. 14 zł, koszt porcji: ok. 3,5 zł

Czego potrzebujesz ?

600 gświeżych pomidorów
0,5 kgpapryki czerwonej
1ogórek zielony
1/2cebuli czerwonej
1por
0,5 lbulionu warzywnego
czosnek Galeo
natka pietruszki Galeo
0,5 łyżeczkipieprz ziarnisty Galeo
2 łyżkioliwy z oliwek
sól
jogurt naturalny
Wszystkie produkty