1) Z mąki, ciepłej wody i roztopionego masła przygotować ciasto. Po wyrobieniu odstawić je na 20 min.
2) Namoczone i ugotowane grzyby pokroić w drobną kostkę.
3) Kapustę pokroić w kostkę (o grubości ok. 1cm), gotować przez kilka minut i odcedzić.
4) Do kapusty dodać grzyby, pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor cebulę oraz małe kawałki łososia.
5) Farsz doprawić majerankiem, pieprzem ziołowym, solą i delikatnie wymieszać.
6) Cienko rozwałkować ciasto, wyciąć krążki, ułożyć na nich farsz i uformować tradycyjne pierożki lub ravioli.
7) Pierożki ugotować w osolonej wodzie. Przed podaniem podsmażyć i oprószyć drobno posiekanymi orzechami.
Czas przygotowania : 60 min.
Danie dla 4-6 osób
700 g | mąki pszennej | |
ok 1 i 1/3 | szklanki ciepłej wody | |
70 g | masła | |
50 g | suszonych borowików | |
200 g | białej kapusty | |
1 | cebula | |
400 g | filetów z łososia | |
2-3 łyżki | łyżki oleju | |
70 g | orzechów włoskich | |
Majeranek Galeo | ||
2-3 łyżki | pieprz ziołowy Galeo | |
sól |