Chrupiące pierożki z łososiem

1) Z mąki, ciepłej wody i roztopionego masła przygotować ciasto. Po wyrobieniu odstawić je na 20 min.
2) Namoczone i ugotowane grzyby pokroić w drobną kostkę.
3) Kapustę pokroić w kostkę (o grubości ok. 1cm), gotować przez kilka minut i odcedzić.
4) Do kapusty dodać grzyby, pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor cebulę oraz małe kawałki łososia.
5) Farsz doprawić majerankiem, pieprzem ziołowym, solą i delikatnie wymieszać.
6) Cienko rozwałkować ciasto, wyciąć krążki, ułożyć na nich farsz i uformować tradycyjne pierożki lub ravioli.
7) Pierożki ugotować w osolonej wodzie. Przed podaniem podsmażyć i oprószyć drobno posiekanymi orzechami.

Czas przygotowania : 60 min.
Danie dla 4-6 osób

Czego potrzebujesz ?

700 g mąki pszennej
ok 1 i 1/3 szklanki ciepłej wody
70 g masła
50 g suszonych borowików
200 g białej kapusty
1 cebula
400 g filetów z łososia
2-3 łyżki łyżki oleju
70 g orzechów włoskich
Majeranek Galeo
2-3 łyżki pieprz ziołowy Galeo
sól
Wszystkie produkty