O marce
Produkty
Przepisy
Twoja kuchnia
Kontakt
Przepisy
>
Ciasta i desery
>
Ciasteczka czekoladowe
Ciasteczka czekoladowe
Czekoladę pokroić na drobne kawałki.
Pozostałe składniki na ciasto połączyć ze sobą i zacząć zagniatanie.
Dodać czekoladę w kawałkach i mieszać, celem równomiernego rozłożenia.
Z ciasta uformować kulki wielkości orzechów włoskich.
Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odstępach.
Kulek nie zagniatać, podczas pieczenia rozpuszczą się delikatnie na boki.
Piec w 200 stopniach przez 15 minut.
Czego potrzebujesz
?
2,5
szklanki mąki
1/2
łyżeczki proszku do pieczenia
3/4
szklanki cukru
2
jajka
200 g
masła
200 g
czekolady
1/2
sody oczyszczonej Galeo
Wszystkie produkty