Korzenne brownie z orzechami

Przygotowanie:
Jajka wymieszać energicznie trzepaczką z cukrem. Nie ubijać! W rondelku rozpuścić masło razem z czekoladą. Odstawić na kilka minut do przestygnięcia. Rozpuszczoną czekoladę z masłem dodać do masy jajecznej i wymieszać. Dodać przyprawę do piernika Galeo oraz cynamon. Następnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Do masy wsypać pokruszone lub posiekane orzechy. Formę na ciasto o średnicy 30 cm skropić kilkoma kroplami oleju i wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać masę czekoladową. Piec brownie przez 35 minut w temperaturze 160°C.

Czas przygotowania: 45 minut
Koszt: ok. 23 zł

Czego potrzebujesz ?

4jajka
180 gcukru
250 gczekolady gorzkiej
250 gmasła
150 gmąki pszennej
2łyżeczki przyprawy do piernika Galeo
1łyżeczka cynamonu Galeo
100 gulubionych orzechów (włoskie, laskowe, ziemne)
Wszystkie produkty