Kotlety mielone

Czas przygotowania: około 60 minut

Danie dla 4 osób
 

  • Bułkę namoczyć w mleku.
  • Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni.
  • Mięso przekładamy do miski, po czym dodajemy ostudzoną cebulkę, jajko, odciśniętą bułkę, sól, pieprz i przyprawę do  kotletów mielonych.
  • Całość mieszamy i wyrabiamy niewielkie, płaskie kotlety.
  • Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni z olejem.

Czego potrzebujesz ?

500 g mięsa mielonego wieprzowego
1-2 średnie cebule
1 x jajko
olej
1 x czerstwa bułka
bułka tarta
mleko do moczenia bułki
przyprawa do mięsa mielonego Galeo
sól
pieprz czarny mielony Galeo
Wszystkie produkty