Krokiety z kapustą i grzybami

Czas przygotowania: około 45 minut

Danie dla 6 – 8 osób

  • Przygotować naleśniki. 
  • Kapustę pokroić, jeżeli jest mocno kwaśna to przepłukać.
  • Pieczarki umyć i pokroić.
  • Cebulę pociąć w drobną kostkę i zeszklić na patelni, dodać pieczarki i podsmażyć.
  • Gdy pieczarki będą podsmażone dodać kapustę i przyprawy.
  • Farsz nakładać łyżką na naleśniki i zawinąć je w rulony.
  • Obtaczać w jajku, a potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
  • Doskonale smakują z barszczem czerwonym. 

Czego potrzebujesz ?

400 gkiszonej kapusty
300 gpieczarek
2 x średnie cebule
sól
pieprz czarny mielony Galeo
1łyżeczka przyprawy do bigosu i dań z kapusty Galeo
1 xjajko
bułka tarta
olej
Wszystkie produkty