O marce
Produkty
Przepisy
Twoja kuchnia
Kontakt
Przepisy
>
Kolacja
>
Krokiety z kapustą i grzybami
Krokiety z kapustą i grzybami
Czas przygotowania: około 45 minut
Danie dla 6 – 8 osób
Przygotować naleśniki.
Kapustę pokroić, jeżeli jest mocno kwaśna to przepłukać.
Pieczarki umyć i pokroić.
Cebulę pociąć w drobną kostkę i zeszklić na patelni, dodać pieczarki i podsmażyć.
Gdy pieczarki będą podsmażone dodać kapustę i przyprawy.
Farsz nakładać łyżką na naleśniki i zawinąć je w rulony.
Obtaczać w jajku, a potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
Doskonale smakują z barszczem czerwonym.
Czego potrzebujesz
?
400 g
kiszonej kapusty
300 g
pieczarek
2 x
średnie cebule
sól
pieprz czarny mielony Galeo
1
łyżeczka przyprawy do bigosu i dań z kapusty Galeo
1 x
jajko
bułka tarta
olej
Wszystkie produkty