Rybny "suflet"

1) Ziemniaki ugotować i odcedzić. Dodać masło oraz mleko i ubijać do uzyskania puszystego purée. Doprawić solą i pieprzem.
2) Szpinak podsmażyć na maśle. Dodać usmażoną na złoto, pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawić czosnkiem, pieprzem i solą.
3) W żaroodpornych kokilkach ułożyć szpinak, na nim kawałki ryb oprószyć koperkiem oraz natką pietruszki i przykryć purée ziemniaczanym, wymieszanym z ubitym białkiem.
4) Piec ok. 15-20 minut w temperaturze 185 stopni.
5) Podawać z cytryną.
Czas przygotowania: 60 min.
Danie dla 6 osób 

Czego potrzebujesz ?

800 g ziemniaków
400 g świeżego szpinaku
100 g masła
150 ml mleka
500 g filetu z łososia/sandacza
6-10 jajek
czosnek granulowany Galeo
natka pietruszki Galeo
koperek Galeo
pieprz Galeo
sól
Wszystkie produkty