Suflet z białą czekoladą

Przygotowanie:

  1. Foremki do sufletów wysmarować masłem. Odstawić w chłodne miejsce.
  2. Czekoladę pokroić w kostki, włożyć do miski ustawionej w wodnej kąpieli i bardzo powoli rozpuszczać, dodając około 40 g miękkiego masła.
  3. Białka ubijać, dodając w trakcie cukier.
  4. Masę białkową połączyć z rozpuszczoną czekoladą. Rozlać do foremek, do każdej z nich włożyć do środka kostkę gruszki oprószoną cukrem wanilinowym.
  5. Piec około 10 minut w temperaturze 185 stopni. Serwować natychmiast po upieczeniu. Przed podaniem bardzo delikatnie oprószyć szczyptą chili.


Czas przygotowania: 10 min. + 10 min. pieczenia
Danie dla 4 osób
Koszt: ok. 10 zł

Czego potrzebujesz ?

150 g białej czekolady
50 g masła
około 150 g białek z jaj
50 gcukru
1/2gruszki
2łyżeczki cukru wanilinowego Galeo
chili Galeo
Wszystkie produkty