Tajski makaron z kurczakiem i warzywami

Wszystkie składniki sosu wymieszaj ze sobą i odstaw. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej i smaż kurczaka aż się zarumieni. Dodaj pokrojoną w paski paprykę, marchewkę i cebulę. Smaż aż papryka lekko zmięknie. Na patalnię wrzuć ugotowany makaron oraz wlej sos. Smaż ciągle mieszając. Jeśli całość będzie za sucha, możesz dodawać wodę z gotowania makaronu. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem i orzeszkami.

Czas realizacji: 30 minut
Porcje: dla 4 osób
Koszt: 31 zł

Czego potrzebujesz ?

300 g makaronu ryżowego
300 gpiersi z kurczaka
1marchewka
1duża cebula dymka
szczypiorek
sól, pieprz Galeo do smaku
1łyżka oleju
50 gorzeszków ziemnych solonych
2łyżki masła orzechowego
50 mlgorącej wody
3łyżki sosu sojowego
1/2łyżeczki czosnku Galeo
1łyżeczka imbiru Galeo
1łyżeczka chili Galeo
sok z 1 limonki
szczypta cukru
Wszystkie produkty