O marce
Produkty
Przepisy
Twoja kuchnia
Kontakt
Przepisy
>
Śniadanie
>
Tarta z porem i szynką
Tarta z porem i szynką
Przygotowanie: 25 minut
Danie dla 4 osób
Sposób przygotowania:
Pora i szynkę pokroić w plastry, podsmażyć na maśle.
Do śmietany dodać jaja, dodaj natkę pietruszki, doprawić sola i pieprzem , dokładnie wymieszać.
Formę do tarty o średnicy około 24 centymetrów wyłożyć ciastem francuskim, wypełnić szynką i porem, zalać przygotowaną masą.
Piec 12-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Czego potrzebujesz
?
200 g
pora
200 g
szynki lub boczku
1 x
łyżka masła
3 x
jajka
300 ml
śmietanki 30%
3 x
łyżeczka natki pietruszki Galeo
sól, pieprz do smaku
1 x
opakowanie ciasta francuskiego
Wszystkie produkty