Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie oleju na patelni. Mięso dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, dodaj jajko oraz cebulę i wymieszaj. Jeżeli farsz będzie zbyt suchy, dodaj odrobinę zimnej wody. Z mięsa uformuj dwa duże kotlety i grilluj je na patelni (lekko posmarowanej olejem) z każdej strony, aż mięso będzie gotowe.
Bułki przekrój na pół i podgrzej je w piekarniku. Między części bułek włóż kolejno: sałatę, pomidora, burgera, plaster żółtego sera, ogórek, cebulę i zakończ wszystko ketchupem lub innym ulubionym sosem.
Czas realizacji: 40 minut
Porcje: dla 2 osób
Koszt: ok. 24 zł (porcja ok. 12 zł)
![]() | 300 g | mielonego mięsa wieprzowego |
![]() | 1/2 | średniej cebuli |
![]() | 1 | jajko |
![]() | sól, pieprz Galeo do smaku | |
![]() | 1 | łyżeczka czosnku Galeo |
![]() | chili Galeo do smaku | |
Dodatki | ||
---|---|---|
![]() | sałata karbowana | |
![]() | ogórek konserwowy | |
![]() | plastry żółtego sera | |
![]() | czerwona cebula | |
![]() | pomidor | |
![]() | bułki do hamburgerów | |
![]() | ketchup |