Domowy burger

Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie oleju na patelni. Mięso dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, dodaj jajko oraz cebulę i wymieszaj. Jeżeli farsz będzie zbyt suchy, dodaj odrobinę zimnej wody. Z mięsa uformuj dwa duże kotlety i grilluj je na patelni (lekko posmarowanej olejem) z każdej strony, aż mięso będzie gotowe.

Bułki przekrój na pół i podgrzej je w piekarniku. Między części bułek włóż kolejno: sałatę, pomidora, burgera, plaster żółtego sera, ogórek, cebulę i zakończ wszystko ketchupem lub innym ulubionym sosem.

Czas realizacji: 40 minut
Porcje: dla 2 osób
Koszt: ok. 24 zł (porcja ok. 12 zł)

Czego potrzebujesz ?

300 g mielonego mięsa wieprzowego
1/2średniej cebuli
1 jajko
sól, pieprz Galeo do smaku
1 łyżeczka czosnku Galeo
chili Galeo do smaku
Dodatki
sałata karbowana
ogórek konserwowy
plastry żółtego sera
czerwona cebula
pomidor
bułki do hamburgerów
ketchup
Wszystkie produkty