O marce
Produkty
Przepisy
Twoja kuchnia
Kontakt
Przepisy
>
Ciasta i desery
>
Kruche rogaliki drożdżowe
Kruche rogaliki drożdżowe
Czas przygotowania: około 120 minut
Drożdże rozetrzeć z dwiema łyżkami mąki.
Z mąki, margaryny, śmietany i roztartych drożdży zagnieść ciasto.
Uformować kulę i włożyć do garnka z zimną wodą tak, by ciasto było przykryte, pozostawić na 30 minut.
Stolnicę posypać mąką i rozwałkować ciasto na grubość około 2 – 3 milimetrów.
Pokroić na kwadraty o boku 5 centymetrów. Na środek każdego nałożyć trochę marmolady i zaczynając od jednego z rogów zwinąć w rulonik.
Końce skleić i wygiąć w rogalik. Całość posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem wanilinowym.
Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Czego potrzebujesz
?
500 g
mąki
250 g
margaryny
1/2
szklanki śmietany 18%
200 g
marmolady
80 g
drożdży
1
jajko
cukier wanilinowy Galeo
Wszystkie produkty