Nugettsy z kurczaka

Udźce lub skrzydełka z kurczaka umyć, oczyścić ze skóry, tłuszczu i kości. Pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Przygotować składniki do panierki. Do pierwszej miski wsypać mąkę, do drugiej wbić i rozbełtać jajka, a w trzeciej wymieszać przyprawę do kurczaka Galeo z bułką tartą. Na patelni rozgrzać olej. Kawałki kurczaka kolejno obtaczać w mące, jajkach i bułce tartej. Smażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Odsączyć kurczaki na ręczniku papierowym. Podawać z frytkami, ketchupem i sałatą z pomidorami.

Czas przygotowania: ok. 25 min.
Koszt: ok. 12 zł, koszt jednej porcji: ok. 3 zł
 

Czego potrzebujesz ?

500 gudźca lub skrzydełek z kurczaka po oczyszczeniu
2jajka
50 gmąki pszennej
100 gbułki tartej
4łyżeczki przyprawy do kurczaka Galeo
olej rzepakowy do smażenia
Wszystkie produkty