- Przepisy
- >
- Ciasta i desery
- >
- Pączki z serka homogenizowanego
Wymieszać serek, jajka, mąkę i proszek do pieczenia na jednolitą masę. Nabierać łyżeczką zanurzoną w oleju ciasto i smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Pączki można osuszyć ręcznikiem papierowym. Na koniec posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Koszt: ok. 10 zł
![]() |
300 g | serka homogenizowanego (waniliowy lub naturalny) |
![]() |
łyżka cukru (w przypadku użycia serka naturalnego) | |
![]() |
1,5 | szklanki mąki |
![]() |
3 | jajka |
![]() |
1,5 | łyżeczki proszku do pieczenia Galeo |
![]() |
cukier puder do posypania | |
![]() |
łyżeczka cynamonu Galeo | |
![]() |
olej do smażenia |