O marce
Produkty
Przepisy
Twoja kuchnia
Kontakt
Przepisy
>
Ciasta i desery
>
Pana Cotta
Pana Cotta
Śmietankę i mleko przelać do rondla, dodać cukier oraz cukier wanilinowy i zagotować.
Po zagotowaniu zdjąć z ognia i dodać rozpuszczoną w ¼ szklanki wrzątku żelatynę, wymieszać i zostawić do wystygnięciach.
Gdy deser zgęstnieje przelać masę do foremek lub pucharków i schować do lodówki na 2 – 3 godziny, aż do całkowitego zgęstnienia.
Całość podawać w foremkach lub po wyjęciu z nich i udekorować truskawkami.
Czego potrzebujesz
?
400 ml
śmietanki kremówki 36%
100 ml
mleka
40 g
cukru
1
opakowanie cukru wanilinowego Galeo
1
łyżka żelatyny Galeo
truskawki do dekoracji
Wszystkie produkty