Papryki faszerowane po meksykańsku

Przygotowanie:
Kaszę opłukać naprzemiennie zimną i ciepłą wodą. Umieść w małym garnku, zalać wodą i gotować do miękkości ok. 15 minut. W tym czasie umyć papryki, odkroić górną część i oczyść z błon oraz pestek. W misce wymiesza
 fasolę, kukurydzę, przecier pomidorowy, ugotowaną kaszę, pokrojoną w kostkę cebulę i przyprawy. Dolać oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz włożyć do oczyszczonych papryk. Przykryć odciętą częścią. Piekarnik nagrzać do 180°C. Papryki piec przez 35 minut. Podawać z guacamole lub chutneyem z mango i pomidorów.
Czas przygotowania: 45 min.
Koszt: ok. 12 zł, koszt jednej porcji: ok. 3 zł

Czego potrzebujesz ?

4średnie papryki czerwone
100 gkaszy jaglanej
100 gfasoli czerwonej lub czarnej (ugotowanej lub z puszki)
50 gkukurydzy z puszki
100 mlprzecieru pomidorowego
1/2czerwonej cebuli
1łyżka oliwy z oliwek
1łyżeczka papryki słodkiej Galeo
1łyżeczka oregano Galeo
1łyżeczka czosnku Galeo
1/2łyżeczki cynamonu Galeo
1/2łyżeczki chili Galeo
1/2pieprz Galeo do smaku
1/2sól do smaku
Wszystkie produkty