Wersja dania opracowana dla Galeo przez Macieja Wawryniuka
Przygotowanie:
Mięso pokroić na cienkie eskalopki, doprawić pieprzem i oprószyć oregano. Jajka wymieszać z parmezanem. Dodać bułkę tartą. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i gotować kilka minut, doprawić bazylią, oregano, czosnkiem, pieprzem i solą. W osolonej wodzie ugotować al'dente makaron. Połączyć z sosem. Eskalopki smażyć oprószone mąką i zanurzone w parmezanie z jajkiem. Podawać z makaronem.
Czas przygotowania: 30 min.
Danie dla 4 osób
Koszt: ok. 30 zł
400 g | filetów z indyka lub górki cielęcej | |
2-3 | jaja | |
150 g | tartego parmezanu | |
1-2 łyżki | łyżki tartej bułki | |
2-3 | łyżki mąki | |
200 g | makaronu spaghetti | |
1 | cebula | |
2 | łyżki oliwy | |
2 | puszki pomidorów bez skóry | |
sól | ||
pieprz czarny mielony Galeo | ||
bazylia Galeo |