Wersja dania opracowana dla Galeo przez Macieja Wawryniuka
Przygotowanie:
Mięso pokroić na cienkie eskalopki, doprawić pieprzem i oprószyć oregano. Jajka wymieszać z parmezanem. Dodać bułkę tartą. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i gotować kilka minut, doprawić bazylią, oregano, czosnkiem, pieprzem i solą. W osolonej wodzie ugotować al'dente makaron. Połączyć z sosem. Eskalopki smażyć oprószone mąką i zanurzone w parmezanie z jajkiem. Podawać z makaronem.
Czas przygotowania: 30 min.
Danie dla 4 osób
Koszt: ok. 30 zł
![]() | 400 g | filetów z indyka lub górki cielęcej |
![]() | 2-3 | jaja |
![]() | 150 g | tartego parmezanu |
![]() | 1-2 łyżki | łyżki tartej bułki |
![]() | 2-3 | łyżki mąki |
![]() | 200 g | makaronu spaghetti |
![]() | 1 | cebula |
![]() | 2 | łyżki oliwy |
![]() | 2 | puszki pomidorów bez skóry |
![]() | sól | |
![]() | pieprz czarny mielony Galeo | |
![]() | bazylia Galeo |