Przepis opracowany przez Macieja Wawryniuka, Doradcę Kulinarnego marki Galeo.
Gotować jaja w osolonej wodzie ok 4,5 min. od zagotowania wody. Wystudzić. Podsmażyć na oleju pokrojoną w kostkę cebulę. Do zmielonego mięsa dodać cebulę, musztardę, natkę pietruszki oraz przyprawę do mięsa mielonego i wymieszać na jednolitą masę. Obrane jajka obłożyć cienką warstwą mięsa, uformować kule. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć przez kilka minut na głębokim tłuszczu. Przed podaniem odsączyć. Podawać z ulubionym sosem.
Czas przygotowania: ok.45 min.
Koszt: ok. 27 zł
| 8-10 | małych jaj | |
| 2 | małe cebule | |
| 800 g | mielonej wieprzowiny | |
| 2 | łyżki musztardy | |
| 3 | łyżki suszonej lub świeżo posiekanej natki pietruszki Galeo | |
| olej do smażenia | ||
| przyprawa do mięsa mielonego Galeo | ||
| Panierka | ||
|---|---|---|
| mąka | ||
| 2 | jaja | |
| bułka tarta | ||