O marce
Produkty
Przepisy
Twoja kuchnia
Kontakt
Przepisy
>
Ciasta i desery
>
Sernik
Sernik
Żółtka ubić razem z cukrem na puszystą masę, a białka schować do lodówki.
Mieszając żółtka dodawać masło i dwukrotnie przemielony twaróg, cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną.
Z białek ubić pianę i stopniowo dodawać do masy serowej ciągle mieszając.
Okrągłą formę do pieczenia wysmarować masłem i obsypać zmielonymi biszkoptami.
Do formy przelać masę sernikową i piec w 180 stopniach przez około 50 minut.
Całość po upieczeniu obsypać cukrem pudrem.
Czego potrzebujesz
?
1 kg
tłustego twarogu
125 g
masła
250 g
cukru
10
jajek
2
łyżki mąki ziemniaczanej
1
opakowanie cukru wanilinowego Galeo
zmielone biszkopty
cukier puder
szczypta soli
Wszystkie produkty