Sos z pieczonej papryki i migdałów

Rozgrzać na patelni 2 łyżki oliwy, podsmażyć chleb z dwóch stron do uzyskania złocistego koloru. Do malaksera włożyć paprykę, pomidory oraz czosnek i miksować przez kilkanaście sekund. Dodać migdały, pieczywo, ocet i przyprawy. Miksować na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji wlewając oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do schłodzenia.

Czas przygotowania: ok.30 min.
Koszt: ok. 21 zł

Czego potrzebujesz ?

1kromka chleba lub bułki
2pieczone czerwone papryki
2pomidory obrane ze skóry
100 gmigdałów
50 mloctu winnego z czerwonego wina
150 mloliwy
sól morska
1 i 1/2łyżeczki czosnku granulowanego Galeo
3/4łyżeczki chili Galeo
2łyżki słodkiej papryki Galeo
pieprz czarny mielony Galeo
Wszystkie produkty