1) Łososia, mango i cebulę pokroić w drobną kostkę.
2) Dodać wasabi oraz sos sojowy i doprawić: chili, pieprzem, koperkiem. Delikatnie wymieszać.
3) Tatar formować w ausztacherach o dowolnym kształcie, wyłożonych cienkimi plasterkami ogórka.
Czas przygotowania: 25 min.
Danie dla 4-6 osób, koszt: ok. 30 zł
![]() |
300 g | filetów z łososia |
![]() |
1 | mango |
![]() |
1 | średnia czerwona cebula |
![]() |
1 | łyżeczka wasabi |
![]() |
2-3 | łyżki sosu sojowego |
![]() |
1 | świeży długi ogórek |
![]() |
pieprz czarny mielony Galeo | |
![]() |
chili Galeo | |
![]() |
koperek Galeo | |
![]() |
tymianek Galeo | |
![]() |
sól |