Rybę podzielić na 6 części, oprószyć przyprawą do ryb, panierować w mące, jajku i panko. Do kapusty dodać pokrojone w bardzo cienkie słupki, rzepę, marchew, gruszkę oraz cienkie piórka cebuli. Dodać musztardę, miód, olej sezamowy, curry i dokładnie wymieszać. Na plackach układać surówkę, usmażoną rybę, ulubiony sos i zawijać. Podawać posypane szczypiorem.
Czas przygotowania: ok. 30 min.
Koszt: ok. 35 zł
![]() | 400 g | filetów z białej ryby |
![]() | 2 | łyżki mąki |
![]() | 2 | jaja |
![]() | 1 | szklanka panierki panko |
![]() | 300 g | kiszonej kapusty |
![]() | 200 g | białej rzepy |
![]() | 1 | marchew |
![]() | 1 | twarda gruszka |
![]() | 1 | cebula |
![]() | 3 | łyżki oleju sezamowego |
![]() | 1 | łyżka musztardy |
![]() | 2 | łyżki miodu |
![]() | olej do smażenia | |
![]() | 6 | placków tortilla |
![]() | 2 | łyżeczki przyprawy do ryb Galeo |
![]() | 1 | łyżka curry Galeo |