Twister z kiszoną kapustą

Rybę podzielić na 6 części, oprószyć przyprawą do ryb, panierować w mące, jajku i panko. Do kapusty dodać pokrojone w bardzo cienkie słupki, rzepę, marchew, gruszkę oraz cienkie piórka cebuli. Dodać musztardę, miód, olej sezamowy, curry i dokładnie wymieszać. Na plackach układać surówkę, usmażoną rybę, ulubiony sos i zawijać. Podawać posypane szczypiorem.

Czas przygotowania: ok. 30 min.
Koszt: ok. 35 zł 

Czego potrzebujesz ?

400 gfiletów z białej ryby
2łyżki mąki
2jaja
1szklanka panierki panko
300 gkiszonej kapusty
200 gbiałej rzepy
1marchew
1twarda gruszka
1cebula
3łyżki oleju sezamowego
1łyżka musztardy
2łyżki miodu
olej do smażenia
6placków tortilla
2 łyżeczki przyprawy do ryb Galeo
1łyżka curry Galeo
Wszystkie produkty