Mięso oczyścić z błon, umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć pokrojone w paski mięso przez ok. 5 minut. Mięso przełożyć na talerz. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę, dodać czosnek oraz imbir. Dodać pokrojone w cienkie paski marchewkę, paprykę oraz fasolkę szparagową. Doprawić sosem sojowym, solą, pieprzem. Dodać mięso, bulion i gotować pod przykryciem przez ok. 5 minut. W międzyczasie ugotować ryż.
Czas realizacji: 30 minut
Porcje: dla 4 osób
Koszt: ok. 16,50 zł (porcja ok. 4,13 zł)
![]() | 250 g | szynki wieprzowej |
![]() | 1 | papryka czerwona |
![]() | 1 | marchewka |
![]() | 1 | cebula |
![]() | 50 g | zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) |
![]() | 1 | łyżeczka imbiru Galeo |
![]() | 1 | łyżeczka czosnku Galeo |
![]() | 1 | łyżka sosu sojowego |
![]() | 0,5 l | bulionu warzywnego |
![]() | sól, pieprz Galeo do smaku | |
![]() | 3 | łyżki oleju |
![]() | 200 g | ryżu |