Mięso oczyścić z błon, umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć pokrojone w paski mięso przez ok. 5 minut. Mięso przełożyć na talerz. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę, dodać czosnek oraz imbir. Dodać pokrojone w cienkie paski marchewkę, paprykę oraz fasolkę szparagową. Doprawić sosem sojowym, solą, pieprzem. Dodać mięso, bulion i gotować pod przykryciem przez ok. 5 minut. W międzyczasie ugotować ryż.
Czas realizacji: 30 minut
Porcje: dla 4 osób
Koszt: ok. 16,50 zł (porcja ok. 4,13 zł)
250 g | szynki wieprzowej | |
1 | papryka czerwona | |
1 | marchewka | |
1 | cebula | |
50 g | zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) | |
1 | łyżeczka imbiru Galeo | |
1 | łyżeczka czosnku Galeo | |
1 | łyżka sosu sojowego | |
0,5 l | bulionu warzywnego | |
sól, pieprz Galeo do smaku | ||
3 | łyżki oleju | |
200 g | ryżu |