Wieprzowina z warzywami w stylu chińskim

Mięso oczyścić z błon, umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć pokrojone w paski mięso przez ok. 5 minut. Mięso przełożyć na talerz. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę, dodać czosnek oraz imbir. Dodać pokrojone w cienkie paski marchewkę, paprykę oraz fasolkę szparagową. Doprawić sosem sojowym, solą, pieprzem. Dodać mięso, bulion i gotować pod przykryciem przez ok. 5 minut. W międzyczasie ugotować ryż.

Czas realizacji: 30 minut
Porcje: dla 4 osób
Koszt: ok. 16,50 zł (porcja ok. 4,13 zł)

Czego potrzebujesz ?

250 gszynki wieprzowej
1papryka czerwona
1marchewka
1cebula
50 gzielonej fasolki szparagowej (mrożonej)
1łyżeczka imbiru Galeo
1łyżeczka czosnku Galeo
1łyżka sosu sojowego
0,5 lbulionu warzywnego
sól, pieprz Galeo do smaku
3łyżki oleju
200 gryżu
Wszystkie produkty