Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Brokuły ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie składniki sosu wymieszaj ze sobą, a następnie z umytą i osuszoną sałatą. Dodaj brokuły. Sałatę wyłóż na talerze a następnie udekoruj połówkami jajek oraz plastrami rzodkiewki. Na koniec posyp sałatkę grubo zmielonym pieprzem. Podawaj z pieczywem.
Czas realizacji: 30 minut
Porcje: dla 4 osób
Koszt: ok. 18,84 zł (porcja ok. 4,71 zł)
150 g | roszponki lub szpinaku baby | |
4 | jajka | |
150 g | brokułów | |
3-4 | rzodkiewki | |
szczypta soli | ||
pieprz ziarnisty Galeo do smaku | ||
Sos | ||
---|---|---|
2 | łyżki oliwy z oliwek | |
120 ml | jogurtu naturalnego | |
1 | łyżeczka papryki słodkiej Galeo | |
1/2 | łyżeczki czosnku Galeo | |
1 | łyżeczka koperku Galeo | |
sok z połowy cytryny |