O marce
Produkty
Przepisy
Twoja kuchnia
Kontakt
Triki
Pachnące dłonie w kuchni
Jeżeli po przygotowywaniu wielu potraw czujesz na dłoniach brzydki zapach przemyj je sokiem z cytryny. Będą miały orzeźwiający, cytrusowy zapach.
Co zrobić, gdy skorupka zostanie razem z wbitym jajkiem?
Próby wyciągnięcia skorupki mogą skończyć się źle. Najłatwiej wykorzystać inny, większy kawałek skorupki i wybrać odłamki z miseczki lub talerza.
Szybkie krojenie pomidorów koktajlowych
Krojenie pomidorków koktajlowych pojedynczo zajmuje za dużo czasu i robi spory bałagan? Ułóż grupkę pomidorów na talerzu, od góry nakryj je talerzem i lekko dociśnij. Używając ostrego noża przekrój stabilne pomiędzy dwoma naczyniami pomidorki na pół.
Egzotyczny pomysł na zmiękczenie mięsa
Jeżeli nie chesz, żeby mięso było twarde, przed przyrządzeniem natrzyj je delikatnie przeciętym na pół kiwi.
Zamrożone masło trzyj na tarce
Chłodne masło jest składnikiem niezliczonej liczby przepisów, ciężko je pokroić, ale łatwo zetrzeć na tarce! To także dobry pomysł, gdy dodajesz masło do mąki.
Jak sprawdzić świeżość jajek?
Włóż je do naczynia z wodą, jeżeli jajko idzie na dno jest świeże. Gdy wypływa na powierzchnię jest popsute.
Sposób na delikatne ciasto drożdżowe
Przygotowując ciasto drożdżowe wystarczy zastąpić mleko kefirem zachowując proporcje. Dzięki temu ciasto stanie się bardzo delikatne i dłużej utrzyma świeżość.
Domowy cukier waniliowy
Do słoika wsyp cukier i wsadź kilka lasek wanilii naciętych wzdłuż. Dokładnie mieszamy z cukrem i szczelnie zamykany.
Egzotyczny pomysł na zmiękczenie mięsa
Jeżeli nie chesz, żeby mięso było twarde, przed przyrządzeniem natrzyj je delikatnie przeciętym na pół kiwi.
Idealnie schłodzone wino
Masz ochotę na schłodzone wino? Dodaj do niego zamrożone wcześniej winogrona, obniżą temperaturę napoju bez rozcieńczania go.
Wszystkie produkty