Bananowy ketchup

Przygotowanie:
Podsmażyć na oleju pokrojoną w kostkę cebulę, dodać czosnek, kurkumę, chili i utarte w moździerzu ziele angielskie, smażyć razem przez ok. 30 sekund. Dodać banany, ocet i cukier. Podlać wodą i gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut. Przełożyć do blendera kielichowego, zmiksować na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystygnięcia.
Czas przygotowania: ok. 30 min.
Koszt: ok. 7 zł 

Przepis opracowany przez Macieja Wawryniuka, doradcę kulinarnego marki Galeo

Czego potrzebujesz ?

2cebule
6dużych bananów
150 mloctu winnego z białego wina
6łyżek cukru
sól morska
3łyżki oleju
3/4szklanki wody
1łyżeczka kurkumy
2łyżeczki czosnku granulowanego Galeo
1łyżeczka chili Galeo
1/2łyżeczki ziela angielskiego Galeo
pieprz czarny mielony Galeo
Wszystkie produkty