Przygotowanie:
Chleb posmarować oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) na 5 min.
Kurki umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać kurki w całości (większe grzyby pokroić). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Po kilku minutach zalać białym winem, dodać tymianek Galeo i gotować aż odparuje cały płyn (ok. 6-7 minut). Kurki ułożyć na kromkach przypieczonego chleba.
Czas przygotowania: ok. 15 min.
Koszt: ok. 10,50 zł, koszt porcji: ok.5,25 zł
| 4 | kromki chleba żytniego | |
| 200 g | kurek | |
| 1/2 | cebuli | |
| 50 ml | białego wina | |
| pieprz Galeo do smaku | ||
| łyżeczka tymianku Galeo | ||
| sól do smaku | ||
| 1-2 | łyżki oliwy |