Fondant z białej czekolady

W misce wymieszać całe jajka i żółtka na jednolitą masę. Dodać cukier, cynamon i mąkę. Wymieszać trzepaczką do połączenia składników. W rondelku stopić masło, dodać białą czekoladę i rozpuścić ją, gotując masę na wolnym ogniu i mieszając, aby czekolada nie przywierała do dna. Odstawić na 5 minut do ostudzenia. Po tym czasie dodać masę czekoladową do masy jajecznej i wymieszać
8 foremek na babeczki (średnica ok. 8 cm, wysokość ok. 5 cm) lub pierścieni wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać masę do formy i piec w temperaturze 220° C przez 10 minut. Fondanty podawać od razu ze świeżym owocami lub konfiturą owocową.

Czas przygotowania: ok. 30 min.

Koszt: ok. 16 zł, koszt jednej porcji: ok. 2 zł

Czego potrzebujesz ?

300 gbiałej czekolady
200 gmasła
2jajka
2żółtka
100 gcukru
200 gmąki
2łyżeczki cynamonu Galeo
Wszystkie produkty