Piersi z kurczaka oczyścić z włókien, w każdej zrobić kieszonkę, przecinając ją wzdłuż i posmarować oliwą z oliwek z każdej strony. Doprawić kurczaka odrobiną soli i pieprzu, a następnie oprószyć go z każdej strony ziołami prowansalskimi. Do piersi wkładać na przemian cienkie plastry pomidorów i mozzarelli, delikatnie posypując je solą i pieprzem. Grillować na tackach aluminiowych lub patelni grillowej z każdej strony po około 10 minut. Podawać z opiekanymi ziemniakami i sałatką z rukolą.
Czas przygotowania: ok. 40 min.
Koszt: ok. 18 zł, koszt jednej porcji: ok. 4,5 zł
![]() | 4 | małe piersi z kurczaka (łącznie ok. 500 g) |
![]() | 1 | kulka mozzarelli (125g) |
![]() | 2 | pomidory |
![]() | 100 ml | oliwy z oliwek |
![]() | 2 | łyżeczki ziół prowansalskich Galeo |
![]() | pieprz Galeo do smaku | |
![]() | sól |