O marce
Produkty
Przepisy
Twoja kuchnia
Kontakt
Przepisy
>
Przekąski
>
Papryki faszerowane
Papryki faszerowane
Czas przygotowania: około 60 minut
Danie dla 4 osób
Ryż ugotować i zostawić do ostudzenia.
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju.
Na patelnię wrzucić mięso i smażyć na średnim ogniu.
Całość ostudzić, przyprawić i wymieszać z ryżem.
Z papryk odkroić górną część, wyciąć gniazda nasienne, nałożyć farsz.
Posypać papryki żółtym serem i przełożyć je do naczynia żaroodpornego.
Piec w 180 stopniach przez 30 minut, do naczynia można wlać nieco wody, by papryki nie spaliły się.
Czego potrzebujesz
?
Woreczek ryżu
olej
średnia cebula
czosnek
500 g
mięsa mielonego wieprzowego
papryka słodka mielona Galeo
papryka ostra mielona Galeo
sól
pieprz czarny mielony Galeo
4
papryki
250 g
sera żółtego
Wszystkie produkty