Papryki faszerowane

Czas przygotowania: około 60 minut

Danie dla 4 osób

  • Ryż ugotować i zostawić do ostudzenia.
  • Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju.
  • Na patelnię wrzucić mięso i smażyć na średnim ogniu.
  • Całość ostudzić, przyprawić i wymieszać z ryżem.
  • Z papryk odkroić górną część, wyciąć gniazda nasienne, nałożyć farsz.
  • Posypać papryki żółtym serem i przełożyć je do naczynia żaroodpornego.
  • Piec w 180 stopniach przez 30 minut, do naczynia można wlać nieco wody, by papryki nie spaliły się. 

Czego potrzebujesz ?

Woreczek ryżu
olej
średnia cebula
czosnek
500 gmięsa mielonego wieprzowego
papryka słodka mielona Galeo
papryka ostra mielona Galeo
sól
pieprz czarny mielony Galeo
4papryki
250 gsera żółtego
Wszystkie produkty