Zupa z borowików z nalewką wiśniową

1) Grzyby namoczyć i przecedzić, zostawiając smak, w którym się moczyły.

2) Pokrojone w paski grzyby zalać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, kminek, dodać smak spod grzybów i włoszczyznę. Powoli gotować przez ok. 75 min.

3) W połowie gotowania wyjąć włoszczyznę i pokroić ją w paski.

4) Do zupy dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę.

5) Pod koniec gotowania dodać nalewkę wiśniową i doprawić pieprzem i solą

6) Włoszczyznę wraz z łazankami ułożyć na talerzu i zalać gorącą zupą.

Czas przygotowania: 90 min.

Danie dla 4-6 osób, koszt: ok. 60 zł

Czego potrzebujesz ?

150 g suszonych borowików i podgrzybków
1/2 pęczka włoszczyzny
1 cebula
100 ml nalewki z wiśni
200 g ugotowanych łazanek
olej
liście laurowe Galeo
ziele angielskie Galeo
kminek Galeo
tymianek Galeo
pieprz czarny mielony Galeo
sól
Wszystkie produkty