- Przepisy
- >
- Ciasta i desery
- >
- Sernik z kokosową pianką
Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy nim natłuszczoną blachę. Mieszamy wszystkie składniki masy serowej i wykładamy ją na ponakłuwane widelcem ciasto. Pieczemy przez 25 min. w temperaturze 180°C, a następnie nakładamy piankę kokosową z ubitych z cukrem białek, wymieszanych z wiórkami kokosowymi. Pieczemy przez kolejne 25 min., a następnie zostawiamy ciasto jeszcze na 20 min. w gorącym piekarniku.
Czas przygotowania: ok. 20 minut, czas pieczenia: 50 minut, czas oczekiwania: 20 minut
Koszt: ok. 35 zł
Masa serowa | ||
![]() |
1 kg | białego sera |
![]() |
4 | żóltka |
![]() |
szklanka cukru | |
![]() |
1/2 | kostki masła |
![]() |
1 | budyń śmietankowy |
![]() |
1 | cukier waniliowy Galeo |
![]() |
2 | łyżki mąki ziemniaczanej |
![]() |
2 | szklanki mleka |
![]() |
100g | wiórków kokosowych |
Pianka kokosowa | ||
![]() |
6 | białek |
![]() |
6 | łyżek cukru |
![]() |
100g | wiórków kokosowych |